Sunday, March 10, 2013

ADA KHINZIR AIR BUAH ATAU JUICE ANDA ATAU ROTI ANDA?




Adakah terdapat kHINZIR-Babi dalam Jus Buah anda?
Ia seolah-olah terdapat sebanyak 185 kegunaan yang berbeza yang badan kekal Babi badan adalah tertakluk!
Walaupun tidak semua gula-gula mengandungi gelatin babi, banyak lakukan, serta dalam beberapa jus buah-buahan, di mana Babi gelatin digunakan untuk membuang
mendung dari minuman tersebut, bekerja sebagai ejen menjelaskan dengan bertindak balas dengan tannin dalam cecair dan menyerap
mendung.
Ais krim tertentu, disebat krim, yogurt dan mentega tertentu juga mengandungi gelatin, sebagai makanan haiwan tertentu. tertentu
ubat-ubatan juga mengandungi gelatin Babi, dari ubat penahan sakit untuk multivitamin.
Produk kebersihan dan kecantikan juga sering mengandungi tinggalan Babi. Asid lemak yang diekstrak daripada lemak tulang babi, untuk menjadi
digunakan dalam syampu dan perapi untuk memberi mereka berkilat mereka, mutiara seperti rupa. Asid ini juga boleh didapati dalam
bilangan losyen badan, yayasan dan krim anti-kedut. Gliserin yang dibuat daripada lemak babi adalah juga merupakan ramuan dalam pelbagai jenis
ubat gigi.
Tiada kewajipan undang-undang untuk pengeluar untuk menentukan sama ada gelatin yang mereka gunakan adalah dari Babi atau haiwan lain, dan
boleh mengelirukan dirujuk sebagai Suilline gelatin.
Beberapa produk yang boleh termasuk tinggalan Babi termasuk filem fotografi, yang menggunakan kolagen dari tulang Babi; kasut yang
menggunakan gam tulang dari Babi untuk meningkatkan kualiti kulit dan cat tertentu yang menggunakan lemak tulang untuk meningkatkan mereka berkilat
hartanah.
Berikut adalah satu sebab yang sangat baik untuk berputus asa merokok: beberapa pembuat rokok menggunakan hemoglobin daripada darah babi dalam penapis mereka!
Ini berfungsi sebagai sejenis 'paru-paru tiruan' dalam rokok supaya tindak balas berbahaya berlaku sebelum bahan kimia mencapai pengguna.
Membeli sesuatu sebagai standard seperti roti juga memerlukan membaca label, kerana beberapa termasuk bahan yang dipanggil L-sistein,
yang merupakan protein yang diperbuat daripada Babi atau rambut haiwan lain, digunakan untuk melembutkan doh.

No comments: