Tuesday, August 14, 2012

JANJI DITEPATI PERDANA MENTERI MALAYSIA


Saya akan bertanding sebagai Perdana Menteri Malaysia pada PRU 13 INI.
Setelah di perkenankan oleh majlis Elf, Majlis Gondor dan Pemegang Mohor Besar Kongsi Kongsi Gelap Malaysia yang memerintah bandaraya utama Malaysia saya mengeluarkan manifesto berikut sekiranya saya dipilih sebagai Perdana Menteri Malaysia!
1. UDARA BERSIH!
Kerajaan Saya akan menyaman dan memutuskan semua hubungan dengan Indonesia sehinggalah mereka berhenti memebakar hutan dan menghantar asap beracun kepada rakayat saya.
Semua warga kerja tak ada passport akan di arahkan balik Indonesia dan matikan asap sebelum boleh bekerja dan mendapatkan gaji di Malaysia.
Saya sangat serius di dalam isu ini...
2. PARKING PERCUMA!
Saya sedar warga kerja di bebani oleh masalah parking kereta yang di pegang oleh kongsi kongsi ini yang mencuri hasil titik peluh pekerja melalui toll parking kereta atau motorsikal bernilai jutaan.
Kerajaan saya akan hapuskan parking berbayar berkuat kuasa serta merta. 
3. PENIAGA TIPU HARGA DISCOUNT DAN JUALAN MURAH!
Saya sedar setiap kali perayaan peniaga menurunkan harga dan mendakwa potongan 70% dan perlbagai cerita.
Kerajaan saya akan menyediakan database harga sebenar dan jika potongan tidak di laksanakan saya akan mengubal undang undang di mana pasaraya atau pekedai tersebut akan memberikan semua baranga secara percuma sehingga habis stok.
4. RUMAH SATU WARGANEGARA!
Saya sedar rumah dah jadi jutaan, dan bukan harga sebenar.
Kerajaan saya melalui skim baru akan membina satu rumah untuk setiap keluarga yang menpunyai lebih dari satu anak. Saya akan gunakan duit cukai kereta mewah orang kaya dan bantu bina rumah!
5. KEMALANGAN JALAN RAYA KURANG!
Saya sangap kesian akan kes kematian di jalan raya negara ini.
Saya boleh kurangkan kemalangan dengan jalan yang sungguh mudah;
Semua pintu masuk jalan utama akan di letakan scanner dan setiap toll akan di bina sistem tracking masa.
Sesiapa pemandu kereta mewah tak kira vvip ke datuk ke tambi , jika bawa laju, saya akan ambil itu kereta dan lelong pada harga RM1 kepada orng susah, biar itu tambi tgk putih mata kerana pandu laju kereta mewah.
Lori dan masalah pemandu bass tak reti repair dan tak patuhi undang undang!
Sangat mudah! kerajaan saya akan gubal undang undang dimana pemilik kenderaan dan tuan punya lori yang langgar undnag undang jaga tahap kenderaan dengan menyita dan menjatuhkan hukuman mandatori kutip sampah selama 5 tahun dengan alam flora.

Di atas hanyalah sebahagian daripada janji di tepai oleh saya jika saya di lantik menjadi Perdana Menteri Malaysia ke 13
 

No comments: